2014. július 2., szerda

Út Törökországba - 65. fejezet




Timo hajnali 4-re ért a Richmondi nemzetközi repülőtérre. Nem érezte magát különösebben fáradtnak, annak ellenére, hogy alig aludt valamennyit. Miután hazament a kórházból még összepakolta a dolgait, majd elköszönt MJ családjától és átnézte az e-mailjeit. Volt egy jó pár olvasatlan üzenete Nicktől, Johntól, Richardtól és a csapat többi tagjáról. Előbbi kettő a következő versenyről írt, az utóbbiak pedig MJ felől érdeklődtek. Miután ezekre válaszolt már éjfél is elmúlt, az ébresztője pedig 3-kor csörgött. A fiú, amíg az első osztályú váróban várt ismét elővette a számítógépét és böngészett egy kicsit az interneten. Egyszer csak egy fényképre bukkant, ami még valamikor év elején készülhetett egy rendezvényen róla és MJ-ről. Az igazat megvallva borzalmas fotó volt, még csak nem is ugyan abba az irányba néztek, de a fiúnak azért tetszett és mosolyogva elmentette. Timo egy idő után megunta a képernyő bámulását ezért kikapcsolta a gépet és elővette a telefonját, majd küldött egy SMS-t barátnőjének. 

 Pár perccel később a fiú meglepődve tapasztalta, hogy válasz érkezett a lánytól.



 Timo erre egy újabb üzenetet küldött. Igazán érdekelte, hogy barátnője miért van ébren hajnalok hajnalán.

 A fiú nem akart ismét a rossz dolgokkal foglalkozni ezért inkább úgy döntött, hogy eltereli barátnője gondolatait.

 Timo erre felnevetett, majd egy kaján vigyorral küldte el a következő üzenetét.

 A fiú végül, széles mosollyal az arcán búcsúzott el barátnőjétől.

Timo ezután felállt és a kijelölt terminál felé indult. A kapuban ellenőrizték a jegyét, majd a fiú végre valahára elfoglalta a számára kijelölt helyét az első osztályon. Rajta kívül még csak pár utas lézengett ott és a személyzet. Timo még egyszer ellenőrizte az üzeneteit és keserűen nyugtázta, hogy barátnője még mindig nem válaszolt. Ezután kikapcsolta a telefonját, majd elővett egy könyvet a kézipoggyászából és olvasni kezdett. Közben egyre több utas foglalta el a helyét és az első osztályon már csak pár üres hely maradt.
- Szabad ez a hely?- hallott a fiú hírtelen egy hangot maga mellett.
- Persze. – legyintett, de nem nézett maga mellé. Az illető leült és Timo érezte, hogy őt nézi, ezért a fiú felnézett a könyvéből, de a látványtól alig bírt megszólalni. – M... Megan!
- Szia. – nézett rá mosolyogva a lány.
- Te meg mi a fenét keresel itt? – pattant fel a fiú a helyéről és idegesen nézett a lányra, aki szintén felállt.
- Azt szeretted volna, hogy itt legyek... – MJ még mindig nyugodtnak tűnt.
- Igen, de... nem úgy gondoltam, hogy szökj meg a kórházból!!! – Timo nagyon dühös volt.
- Honnan veszed, hogy megszöktem? – most már a lány is felemelte a hangját.
- Nem vagyok hülye Megan. – felelte a fiú – Most azonnal leszállsz és visszamész a kórházba mielőtt észreveszik, hogy meglógtál! Komolyan mondom, néha megkérdőjelezem, hogy hallod-e egyáltalán a „NE” és a „NEM” szóval kezdődő mondatokat! Mégis hogy jött ez a baromi „zseniális” ötleted??? És arra gondoltál egyáltalán, hogy Sarah vagy a családod mit fog szólni? – Timo szabályosan tajtékzott.
- Nem érdekel, hogy mit fognak szólni! Nem maradhattam ott! Azt hittem, hogy legalább te meg fogsz érteni... Azt hittem, hogy örülni fogsz nekem. – mondta a lány egyre halkuló hangon.
- Hát rosszul hitted. – csóválta a fejét a fiú, mire MJ szeme elkerekedett, borzasztóan fájt neki, amit a fiú mondott.
- Kérem, foglaljanak helyet és csatolják be az öveiket. Mindjárt megkezdjük a felszállást. – hallatszott egy légi utaskísérő hangja a rádióból, mire Timo dühösen levágta magát az ülésébe és bekapcsolta az övét, majd az ablak felé fordult. Ezután MJ is helyet foglalt. Mikor megkezdték a felszállást a lány megérintette barátja karfán nyugvó kezét, de a fiú elhúzódott. MJ ezután egy jó darabig nem próbálkozott tovább.
Közvetlen Richmond – Isztambul járat nem lévén, többször is át kellett szállniuk. A repülő először másfél óra alatt New Yorkba vitte őket. Közvetlenül a leszállás megkezdése előtt, amikor MJ már úgy ítélte meg, hogy Timo bizonyára lenyugodott, ismét felé fordult.
- Mit olvasol? – kérdezte kedves hangon.
- Könyvet. – válaszolta a fiú gorombán.

- Azt látom, de mi a címe? – MJ nem adta fel.
- Rá van írva. – mondta Timo majd lapozott egyet.
- De németül van... nem értem. – próbálkozott tovább a lány.
- Ez már nem az én problémám. – vonta meg a vállát a fiú és egy gúnyos mosolyra húzta a száját. MJ erre már nem mondott semmit csak hátradőlt és behunyta a szemét. Azóta nem aludt, hogy felriadt a rémálmából. Egy darabig csak ücsörgött az ágyán és Candy MP3 lejátszóját hallgatta, majd hajnali fél 4-kor a cuccaival együtt kilopakodott a kórházból és fogott egy taxit, ami a házukhoz vitte. Timo ekkor már nem volt otthon. A lány szólt a sofőrnek, hogy várja meg, majd MJ bement a házukba. Nagyon hülyén érezte magát, hogy lényegében betör a saját házába, de nem tudott más megoldást. A szobájában teljesen sötét volt villanyt pedig nem mert kapcsolni, így jó pár percig eltartott, amíg a személyes iratait előkereste, majd mikor végzett, kiosont a házból és egyenesen a reptérre ment. Kint várt, mert félt, hogyha bemegy, akkor Timo meglátja, majd amikor megkapta a fiú üzenetét, hogy bemondták a gépet, akkor ő is bement az épületbe és felszállt a gépre. Így utólag, látva a fiú reakcióját, már nem tűnt olyan jó ötletnek ez az egész. Miután a repülőgép földet ért New Yorkban mind a ketten egy szó nélkül szálltak át a másik gépre, amely fél óra elteltével már ismét a levegőben volt.
MJ pedig egy újabb elmélázott óra után, újfent megpróbált szóba elegyedni barátjával.
- Cserélhetnénk helyet? Az ablaknál szeretnék ülni. – mondta a lány a tőle kitelő legártatlanabb hangon.
- A legkevésbé sem érdekel, hogy mit szeretnél. Nekem szól ide a jegyem. – válaszolta a fiú durván és még mindig nem nézett fel a könyvéből.
- De neked ott a könyved, én meg halálra unom magam! – panaszkodott a lány, mire Timo nagyon lassan rá emelte a tekintetét. Ha tekintettel ölni lehetne, akkor MJ ott rögtön meghalt volna.
- Ugye te sem gondolod, hogy a leghalványabb jogod is van panaszkodni. – mondta a fiú, mire a lány lélegzete is elállt. Sosem hitte volna, hogy barátja egyetlen tekintettel és egy mondattal így meg tudja rémíteni, de végül nyugalmat erőltetett magára.
- Most elképesztően nagy seggfej vagy. – csóválta MJ hitetlenül a fejét, majd felállt és kiment a mosdóba. Percek múlva tért csak vissza és némiképp megnyugodott, mikor látta, hogy barátja még mindig ugyan azon az oldalon tart a könyvben, ahol egy fél órával azelőtt.
- Tehát valamennyire mégis érdekli, amit mondok. – nyugtázta magában a lány és figyelmét újra annak a „Z” kategóriás akciófilmnek szentelte, ami már órák óta ment a TV-ben.
A New York-i felszállás után 10 órával a lány elzsibbadt végtagjait nyújtóztatva szállt le a repülőről Zürichben. A telefonjára pillantott, amely már átállt a svájci időzónára és így pont éjfélt mutatott. MJ egy rövid fejszámolás után megállapította, hogy Richondban pontosan délután 6 óra van.
- Mostanra már biztosan feltűnt valakinek, hogy megléptem. – gondolta a lány, de a telefonja még nem jelzett nem fogadott hívást. Az Isztambulba tartó gép indulásáig még majdnem egy óra volt így hát MJ úgy döntött, hogy otthagyja a váróban még mindig olvasó barátját és sétál egy kicsit. Mikor visszatért Timo arcán ugyan az a gúnyos mosoly ült, mint korábban.
- Már kezdtem azt hinni, hogy hazamentél, de ezek szerint még mindig nem jött meg az eszed. – sóhajtott fejcsóválva a fiú. Ezt a megjegyzést MJ válaszra sem méltatta csak felszállt a gépre. Nagyon várta már, hogy Törökországban lehessen. Nem szeretett repülni és még kevésbé szerette az időeltolódást. Timo és MJ repülőútja 4 órával később ért véget, amikor a gépük landolt az Atatürk nemzetközi repülőtéren, Isztambulban, helyi idő szerint, hajnali 4 óra 50 perckor.  A lány megkönnyebbülten kászálódott le a gépről és miután csak az a cucca volt nála, ami a kórházban is ezért nem kellett vesződnie a csomagkiadásnál, barátjával ellentétben. MJ nem akarta még jobban felidegesíteni a fiút, így inkább a repülőtér előtt várt. Legalább 40 perc telt el, mire Timo végre felbukkant, majd mind a ketten beszálltak egy taxiba, ami nagyjából fél óra alatt a Four Seasons nemzetközi hotellánc egyik isztambuli szállodájához vitte őket. A lány egész úton lenyűgözve figyelte az ébredező Törökország fényeit és a Márvány-tenger, amely mellett az útjuk vezetett. Időnként magán érezte barátja tekintetét, de Timo rögtön elfordult, amint a lány ránézett.
Amint megérkeztek a hotelhez, a lánynak szinte földbe gyökerezett a lába, az épület szépsége láttán, de nem csodálhatta sokáig, mert Timo gorombán betuszkolta az ajtón. A szálloda, ha lehet, akkor még fényűzőbb volt belülről, de MJ ekkor már nem akart nézelődni csak bebújni az ágyába és aludni. Ahogy beléptek a szobájukba egy másik, kisebb folyosó tárult a szemük elé. Jobbra egy tágas, világos, elegáns nappali kapott helyet. Mellette egy, a szálloda többi részéhez képest szerénynek mondható fürdőszoba volt. A folyosó legvégén pedig egy hatalmas hálószoba terült el, amelynek két ablaka a belső udvarra nézett, másik kettő pedig a tengerre. MJ ledobta a cuccait a hálószobában, kitúrta a törölközőjét, majd szó nélkül bement a fürdőszobába és lezuhanyzott. Mire visszament Timo már ismét a laptopjával a kezében ült az ágyon és látszólag nagyon belemerült valamibe. Egy idő után a fiú felnézett és látta, amint barátnője a szoba közepén áll törölközőbe csavarva és látszólag nagyon tanácstalan.
- Te meg mit csinálsz? – kérdezte egy sóhajtás kíséretében, majd visszatért a dolgához.
- Nincs pizsamám. – mondta halkan a lány, mire Timo felállt, a bőröndjéhez ment és kivett belőle egy pólót és egy boxeralsót, majd barátnőjének nyújtotta. – Köszönöm. – rebegte MJ halkan és egy kicsit megkönnyebbült, amikor látta, hogy barátja arca ugyan komor, de a szeme mosolyog. A lány amint bedőlt az ágyba, szinte rögtön el is aludt, így nem vette észre, amikor barátja percekkel később eligazgatta rajta a takarót, megsimogatta az arcát és egy csókot lehelt az ajkára.  

2 megjegyzés:

  1. Szia. En most talaltam ra a blogodra. Konkretan egy nap alatt elolvastan es egyszeruen imadom. Legyel szives ne hagyd aba es hoz minel elobb ujreszt!!!!!!!! Please. Please. Please. Please...
    Imadom a blogod.
    Petra<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Petra!
      Nem nem nem nem fogom abbahagyni, szóval nem kell megijedni csak mostanában nem egészen sikerült haladnom. (suli, nyár, magánélet stb.) DE ígérem, hogy az új rész pazar lesz! :D (legalábbis így tervezem ;) ) Örülök, hogy rátaláltál a blogra és tetszik, igazán sokat jelent! :D <3

      Törlés